Laura de Lange

P I A N I S T E

Lied-duo
Martha Bosch, sopraan
&
Laura de Lange, piano

In 2016 ontmoetten Martha en Laura elkaar tijdens een project met Projectkoor Amsterdam (PA’dam), musiceerden samen en een nieuw duo was geboren!

Vanaf juni 2017 zijn Martha en Laura te horen met een echt zomeravond-programma. Franse liederen in zwoele sferen met ondergaande zon en zoete (of  bitterzoete) liefde gaan over in wat meer lugubere settings: een doodskist in een kabbelend beekje, een blaffende hond bij een verlaten huis… Dan klinkt de zomeravond toch een stuk minder zorgeloos!

De Franse schrijvers/filosofen Paul Bourget en Victor Hugo schreven de gedichten. Debussy, Fauré, Widor en de componistenbroers De Lange componeerden de noten.

Daarna breekt de zon door in spetterende Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek! Opzwepend, trots, sensueel of lekker loom swingend in misschien wel het mooiste slaapliedje ooit…

In september 2017 belichten Martha en Laura met het Pythagoras Strijkkwartet de veelzijdige muziek van Samuel en Daniël de Lange, romantische voorvaders van Laura. Er staan liederen met piano op het programma, maar ook een lied-cyclus voor sopraan, piano en strijkkwartet, een prachtige bezetting!

Daarnaast verleent het duo komend najaar haar medewerking aan een Schubert-lezing door –ter illustratie van het verhaal- Schubert-liederen te vertolken.

Check voor data en details de concert-agenda.

 

 

C. Debussy “Beau soir”

 

S. de Lange jr “Ein Fichtenbaum”

 

X. Montsalvatge “Cuba dentro de un piano”

 

Laura:

“Martha en ik vinden elkaar in onze manier van omgaan met muziek en tekst, maar zeker ook in de benadering van concerten en onze verbinding met de luisteraars. Hoe laten we ons publiek, ook niet-“kenners”, het meest genieten van een lied-programma? Door samen uitgebreid te puzzelen aan een unieke, uitgebalanceerde verzameling liederen met een sterk thema, fascinerende lijntjes tussen liederen onderling en boeiende afwisseling in stijl of sfeer. Door tijdens het concert op een aanstekelijke manier te vertellen over de teksten, over de componisten en dichters. Door soms eerst wat fragmentjes te laten horen als “bewegwijzering” door een lied. En… Door zelf heel blij te worden van het voorrecht om samen zoveel mooie muziek uit te voeren!”

Martha:

“Samen musiceren met Laura is als een tweede natuur. Onze kijk op liederen en hun – net zo belangrijke – teksten is fascinerend; we vullen elkaar aan en genieten met volle teugen. Het toelichten van muziek, waar het over gaat en waar mensen op geattendeerd kunnen worden, is voor mij altijd een belangrijk onderdeel geweest in mijn concerten. Hierin heb ik in Laura een geweldige duo partner gevonden. Samen geven we een concert waarbij het publiek op het puntje van de stoel zal zitten, wetende waar ze hun oren te luisteren kunnen leggen.”