Laura de Lange

P I A N I S T E

Pianoduo
Maria van Nieukerken
&
Laura de Lange

In 2009 werkten Maria en Laura voor het eerst samen tijdens het festival “Licht op De Lange” in de Doelen en de Laurenskerk.
Als vaste dirigent van het Toonkunstkoor Rotterdam nodigde Maria Laura sindsdien regelmatig uit om mee te spelen in concerten en projecten.

 

Laura met het Kamerkoor van Toonkunst Rotterdam

 

Maria & Laura met Toonkunst Rotterdam

 

Maria is behalve dirigent ook pianiste. Toen Laura en zij het Dies Irae van Verdi eens samen à quatre mains doorspeelden, sprongen de vonken er van af. Ze bleken eenzelfde soort pianistiek en een verbluffend gelijkgestemd gevoel voor timing en flow te delen! De energie en het speelplezier waren zo aanstekelijk dat het filmpje van een repetitie vele malen werd gedeeld via social media.

poster

Sinds die “ontdekking” in 2015 spelen Laura en Maria regelmatig samen; “solo als duo”, in samenwerking met Toonkunst Rotterdam of bijvoorbeeld met de zangers van PA’dam.
Maria en Laura hebben allebei een grote liefde voor lichte muziek en voor theatrale mogelijkheden binnen een klassiek concert. Maar ook Schubert en Brahms, Chabrier en Poulenc staan op de lessenaar. Een veelzijdig duo dus.